1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Министър Вътев връчи приза „Студент на годината“ на победителя в категорията „Аграрни науки и ветеринарна медицина“

Министър Вътев връчи приза „Студент на годината“ на победителя в категорията „Аграрни науки и ветеринарна медицина“

Събитието е част от традиционния конкурс, организиран от Националното представителство на студентските съвети в България и има за цел да отличи български студенти с доказани постижения

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев връчи приза „Студент на годината“ на победителя в категорията „Аграрни науки и ветеринарна медицина“ на Благовеста Славчева по време на XVII-то издание на официалната церемония по връчване на Националния приз „Студент на годината“ за 2023 г. в Университета за национално и световно стопанство. Благовеста Славчева е студент от Ветеринарномедицински факултет на Тракийския университет, гр. Стара Загора. Има множество публични участия в международни семинари, научна публикация, както е и доброволец, и дарител в редица инициативи.  

Министър Вътев връчи грамоти на другите двама студенти, отличени в категорията – Цветомир Коев и Стефан Янев от Аграрния университет в гр. Пловдив. 

Събитието е част от традиционния конкурс, организиран от Националното представителство на студентските съвети в България и има за цел да отличи български студенти с доказани постижения.

Голямата награда в тазгодишния конкурс - „Студент на годината“ за 2023 г. бе спечелена от Трифон Попов,  студент в Медицински факултет на Медицинския университет, гр. София.

Сред официалните гости на събитието бяха министър-председателят акад. Николай Денков, министърът на образованието и науката Галин Цоков, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, министърът на електронно управление Александър Йоловски, министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева и кметът на Столична община Васил Терзиев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.