1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Млади хора печелят награди на „БАТА АГРО”

Млади хора печелят награди на „БАТА АГРО”

Снимка:

Те бяха връчени след проведени конкурси на теми „Природа” и „Земеделие”

За първи път в историята на аграрните изложения, провеждащи се в България, изключителен интерес към земеделието проявиха и младите хора. Затова и организаторите на „БАТА АГРО 2010” организираха тематичен конкурс за детска рисунка и фотография.

Разделен в две възрастови групи от 1 до 4 клас и от 5 до 8 клас старозагорските ученици се бореха в конкурса за детска рисунка на тема „Природата около нас”. Сред най-малките първото място беше спечелено от Алесандро Драганов на 8 години от Обединен детски център – Стара Загора. Второто място беше присъдено на четвъртокласника от II ОУ „Петко Рачев Славейков” Иван Мирчев. На трето, но не и на последно място, беше класирана Маргарита Чакърова от 2 А клас на ОУ „Паисий Хилендарски”. Поощрителна награда получи Ива Николова от 4 Д клас на ОУ „Петко Р. Славейков”.

Във втората възрастова група от 5 до 8 клас наградата за най-добра рисунка грабна седмокласникът на СОУ „Максим Горки” Теодора Манафова. След нея на второ място беше класирана Виолета Зашева от 6 Б клас, отново от Руската гимназия. Третото място беше присъдено на Катерина Иванова от 6 клас на СОУ „Васил Левски”. И в тази възрастова група организаторите раздадоха поощрителна награда. Тя отиде при петокласничката от СОУ „Максим Горки” Кета Забунова.

Във фото конкурса на тема „Земеделието в България”, в който се състезаваха студенти, първата награда отиде при Ивайло Динков – студент по международна журналистика в Софийския университет и репортер на в. „Старозагорски новини”. Второто място беше присъдено за студента по ветеринарна медицина в София Иван Имишки. На трето място беше класиран Найден Николов – студент по ветеринарна медицина в Тракийския университет. И в тази категория имаше поощрителна награда. Тя беше присъдена на Божидар Петров отново студент на местния университет по ветеринарна медицина.

Наградите на бъдещите предприемачи бяха раздадени в деня на „Биологичното разнообразие” (12 май), обявен от организаторите. По този повод ученици от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Стара Загора с ръководител Христина Златилова изнесоха програма на тема „Биоразнообразие”. Учениците рецитираха стихове за природата и родината. Момичета от гимназията пяха песни и танцуваха. Организирана беше и образователна викторина, в която участваха посетителите на изложението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.