1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. МЗГ излъчи победителя в Националния ученически горски конкурс

МЗГ излъчи победителя в Националния ученически горски конкурс

Владислав Бонев спечели правото да представи България за първи път на Третия международен младежки горски конкурс

 

Владислав Бонев Георгиев, ученик от 12 клас на Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване “Н. Хайтов”, гр. Варна е победителят в Националния ученически горски конкурс, който се проведе днес в Министерство на земеделието и горите.

Младежът спечели съревнованието с разработка на тема: “Лонгозните гори по устието на р. Камчия”. В разработката се прави обзор на състоянието на горите по поречието на р. Камчия след 1970 г., като се отчита, че при 8 типа гори тогава, сега е останал едва един. Идеята на проекта е да се анализират възможностите за възстановяването на горите.

Владислав Бонев спечели правото да представи България за първи път на Третия международен младежки горски конкурс, който тази година ще се проведе в гр. Санкт-Петербург, Русия.

Останалите участници в днешната надпревара бяха ученици от 10-ти, 11-ти и 12-ти класове на Професионалните гимназии по горско стопанство и дървообработване във Варна, Тетевен, Банско и Лесотехническата гимназия в Берковица.

Проектите, които учениците представиха в областта на горската наука, екологията, лесовъдството са изключително ерудирани и мотивацията им за успех е впечатляваща, заяви председателката на комисията Недка Петрова, директор на дирекция „Наука и образование” към Министерство на земеделието и горите. В комисията, оценяващи проекта са включени и преподаватели от Лесотехническия-университет, представители на лесовъдската гилдия, както и експерти по международно сътрудничество и проекти към Националното управление по горите.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.