1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Над 90 фирми участват в международен пчеларски форум в Плевен

Над 90 фирми участват в международен пчеларски форум в Плевен

 

Днес в Плевен зам.-министърът на земеделието и горите д-р Светла Бъчварова откри петото Международно изложение–договаряне "Пчеларство – Плевен 2007". Събитието се проведе от 10.00 часа в Художествена галерия "Илия Бешков" в града.

Над 90 фирми от страната и Европа са заявили желание за участие в най-големия пчеларски форум на Югоизточна Европа. Производители на пчелни продукти, български и международни търговци и преработватели ще осъществяват директно договаряне. По време на изложението ще се дискутира националната стратегия за развитие на пчеларството и стимулиране продажбите на дребно в България, както и ще се вземе решение за опаковката и етикета на марката "Български качествен мед".

В залите на Художествената галерия "Иван Бешков" за първи път тази година ще се проведе изложба - конкурс на детски рисунки пластика с международно участие на тема "Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие".

В рамките на тридневния форум ще се проведе и четвърто Специализирано изложение – договаряне "Растениевъдство-Плевен 2007".

Сред разискваните теми ще бъдат на актуалните технологически въпроси при полското зеленчукопроизводство и сортовата агротехника при производството на пшеница, представени от лектори на Тракийски унверситет и Института по растителни генетични ресурси – Садово.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.