1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Най-големият пчеларски форум в Югоизточна Европа отново в Плевен

Най-големият пчеларски форум в Югоизточна Европа отново в Плевен

 

Вчера се проведе специална пресконференция на организаторите и съорганизаторите на Международното специализирано изложение "Пчеларство", чието пето издание започва на 9 февруари в Плевен. Към момента над 100 фирми от страната и Европа са заявили участието си във форума, информираха организаторите по време на пресконференцията, чийто домакин беше областният управител. Той е и патрон на специализираното изложение.

На "Пчеларство - Плевен 2007" ще бъдат представени последните новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи, опаковки и етикети и други.

В най-големия пчеларски форум в Югоизточна Европа редом с българските фирми участие ще вземат и фирми от Франция, Италия, Англия, Украйна, Румъния, Турция, Сърбия. Очаква се потвърждение за участие и от пчелари от Дания и Македония.

В рамките на трите дни директно договаряне ще осъществят производителите на пчелни продукти и български и чуждестранни търговци и преработватели. Ще се търси решение за опаковката и етикета на марката "Български качествен мед", а организаторите на изложението с този престижен форум реално дават своя принос в подкрепа на Националната стратегия за развитие на пчеларството, а и стимулират продажбите на дребно, защото за съжаление българите са на последните места в Европа по консумация на мед.

По традиция във форума в Плевен участие ще вземат и представители на Балканската федерация на пчеларските съюзи. За първи път ще бъде организирана среща на областните председатели на пчеларите в България.

Изложението ще бъде посетено от групи представители на пчелари и търговци от Украйна, Белгия, Турция, Гърция, Южна Франция, Кипър, Румъния и Македония.
И тази година интересът към плевенското изложение е огромен, не крият организаторите. Запитвания за проявата има от страни като САЩ, Индия, Гана и Нигерия.

На пресконференцията беше подчертано, че стремежът на организаторите - "Партнерс експо" ООД, е да представят българското пчеларство по най-добрия начин, да запознаят родните пчелари с последните новости в оборудването, чрез които българското пчеларство ще бъде интензифицирано.

Специално внимание ще бъде отделено и на новите моменти в технологиите на отглеждане за повишаване на качеството и количеството на произведените пчелни продукти от едно пчелно семейство.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.