1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Обучение в Пордим преди старта на жътвената кампания

Обучение в Пордим преди старта на жътвената кампания

Обучението е приключило с призива да бъдат инструктирани за противопожарните правила всички участници в предстоящата жътвена кампания и да се проведат разяснителни мероприятия сред населението чрез местните радиовъзли

 

През миналата седмица в заседателната зала на Община Пордим се проведе обучение на командири на гасачески групи, кметовете на кметствата и председателите на земеделските кооперации и сдружения от общината, съобщиха от общинската администрация в Пордим. Проявата е съгласно плана за работа на Постоянната общинска комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи, а обучението е било ръководено от лейт. Христо Даковски от РЗПАБ - Плевен. 

Обучението е било свързано с активиране на готовността на групите и кметовете по места за предстоящата жътвена кампания, разясняване на мерките за противопожарна безопасност по време на кампанията, както и готовността на техниката за действия при възникване на пожар. На срещата е обърнато специално внимание на председателите на земеделски кооперации и кметовете на кметства относно Заповедта на областния управител и кмета на общината за абсолютна забрана за палежи на стърнища, крайпътни слогове, канавки и други с цел недопускане на пожари и унищожаване на реколтата и горските масиви. Беше напомнено на председателите на кооперации за предварителната направа на противопожарни ивици и парцелиране на големите блокове за охрана и оповестяване при възникването на пожари.

По време на обучението лейт. Даковски е разяснил и наредбата за санкции и съставяне на актове, а също и подвеждане под съдебна отговорност на несъобразилите се със спазване на мерките за противопожарна безопасност.

От своя страна кметът на Пордим Детелин Василев е призовал кметовете при подаване на сигнал за пожар да уточняват мащабите му и ако не могат да се справят със собствени сили и средства, да потърсят помощ от Гражданска защита при община Пордим и РЗПАБ - Плевен. 

Обучението е приключило с призива да бъдат инструктирани за противопожарните правила всички участници в предстоящата жътвена кампания и да се проведат разяснителни мероприятия сред населението чрез местните радиовъзли./posredniknews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.