1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Организират "БИОРАФИНЕРИЯ 2006"

Организират "БИОРАФИНЕРИЯ 2006"

 

Община Добрич, съвместно с "Добрички панаир"АД и "АгроБиоИнститут"-София организират форума "Биорафинерия 2006". Той ще се проведе от 30 ноември до 3 декември в курорта "Златни пясъци", съобщи зам.- кметът по икономическо развитие Галина Митева.

Форумът обединява Международна научна конференция "Възобновяема енергия от селското стопанство" и Борса за коопериране, насочени към производството на биогорива и биогаз.

"Биорафинерия 2006" ще се проведе с частичната подкрепа на програма "Таун туининг" на Европейската комисия. Проектът е на стойност 66 хиляди евро, 37 500 от които предоставя ЕК.

На форума са поканени специалисти от България, Великобритания, Германия, Дания, Полша, Румъния, САЩ и Унгария. Очакват се експерти от побратимени на Добрич градове. Те ще представят опит в производството на биомаса, биогорива и енергия, произведена от отпадъци.

Борсата за коопериране ще даде възможност на български производители на биомаса и предприемачи да се свържат с доставчици на техника, технологии, услуги и знания за производство на възобновяема енергия. Ще бъдат обменени идеи в сферата на енергийната ефективност./darik.net

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.