1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Първият в България Национален център за компетентност в животновъдството откриха в Стара Загора

Първият в България Национален център за компетентност в животновъдството откриха в Стара Загора

Проектът на ТУ се финансира от „Америка за България“

Първият по рода си Национален център за професионално развитие и компетентност в сферата на животновъдството отвори врати днес в сградата на Тракийския университет – Стара Загора. Проектът е на стойност 782 500 лева и се реализира с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България’".

Центърът за професионално развитие и компетентност  ще бъде автономна структура към Тракийския университет, която ще генерира приходи и ще има възможност да се развива и работи независимо в дългосрочен план. Структурата му ще включва звена за консултантски услуги, практически обучения и повишаване на квалификацията, кариерно развитие, аграрни политики, икономически анализи и проучвания.

о време на тържественото откриване  ректорът на Тракийския университет проф. дсн Иван Станков присъди званието „доктор хонорис кауза“  на председателя на борда на директорите на Фондация "Америка за Българи" д-р Лин Дафт.
Той  има огромен принос  за свързването на науката с бизнеса на земеделието и почти 20 години помага на българските фермери да повишат производителността и конкурентоспособността си.

Лин Дафт е доктор по икономика на селското стопанство с над 40 години опит в аграрната политика, международна търговска политика, маркетинг на храни и земеделска продукция и международно икономическо развитие. Фондация "Америка за България" е подкрепяла научни проекти в земеделието на Аграрния университет и Университета по хранителни технологии в Пловдив, Русенския университет "Ангел Кънчев" и Лесотехническия университет в София.

Автор: Велизара Цонева

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.