1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Протестни акции на институти в структурата на Селскостопанска академията ще има в Плевен и Добрич

Протестни акции на институти в структурата на Селскостопанска академията ще има в Плевен и Добрич

Това съобщиха от пресцентъра на КНСБ

Освен протестната акция на работещите в Селскостопанската академия, която ще се проведе днес от 13.00 ч. пред служебния вход на Министерство на земеделието и храните (МЗХ) на ул. „Дамят Груев”, протестни акции на институти в структурата на академията ще има и в Плевен, и Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на КНСБ.

В Плевен работещите в Института по лозата и виното и Инситута по фуражни култури ще протестират от 13.00 ч. пред сградата на Института по лозата и виното, а в Добрич с начален час 13.00 ч. пред сградата на Областната управа ще протестират работещите в Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево.

Причината за провеждането на протестите е фактът, че на вчерашната среща в МЗХ не бе постигната договореност и не се подписа споразумение за приемане на исканията за изплащане на работните заплати и социални осигуровки за месеците ноември и декември 2012 г. в размер на 3,522 млн. лв. На срещата присъстваха председателят на Селскостопанската академия проф. Петър Славейков, ръководствата на двете секторни организации – Федерацията на независимите синдикати от земеделието към КНСБ (ФНСЗ) и Националната федерация „Техническа индустрия, Наука, Информатика” към КТ „Подкрепа” (НФТИНИ), както и заместник-минисърът на земеделието и храните Светлана Боянова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.