1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Работна среща за обособяването на екомрежи Места и Струма ще се проведе край Гоце Делчев

Работна среща за обособяването на екомрежи Места и Струма ще се проведе край Гоце Делчев

 

Съвместна работна среща за обособяването на екомрежи Места и Струма организират екипът на проект "Създаване и устойчиво управление на трансгранични екологични мрежи". Срещата ще се проведе днес в залата на хотел "Интер Резорт Пирин" в местността Попови ливади край Гоце Делчев от 10:00 до 15:30 ч. На нея са поканени представители на държавни лесничейства, собственици на гори, експерти от общинска администрация, местни бизнесмени и представители на неправителствени организации. В разговорите ще вземат участие български и международен експерти по горско стопанство. Дебатите по думите на ръководителите на проекта ще са полезни за представители на лесничействата, общини, собственици на гори и ползватели на дървесни и не дървесни продукти, неправителствени организации.
Фокусът на работата ще бъдат дейностите и проекти за горите, които ще бъдат подходящи за териториите на екологичните мрежи.
Самото устойчивото развитие на горите ще бъде едно от направленията, които ще залегнат в 10-годишната програма за устойчиво развитие в екомрежите./focus-news.net

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.