1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Разкриват филиал на Аграрния университет в Добрич

Разкриват филиал на Аграрния университет в Добрич

Бъдещият колеж ще подготвя студенти на ниво професионален бакалавър

Пловдивският аграрен университет ще разкрие свой колеж в Добрич през следващата учебна година. Решението е взето от Академичния съвет на висшето училище в началото на септември и е съобщено на кметския екип на Добрич. Идеята за откриване на филиал на Аграрен университет Пловдив в Добрич и Плевен е стара, е съобщил ректорът проф. Димитър Греков, като същевременно той е изразил надежда тя да бъде напълно реализирана през септември 2011 г.

Според ръководството на Аграрния университет, Добрич е мястото, където земеделските кадри трябва да са добре подготвени. Бъдещият колеж ще подготвя студенти на ниво професионален бакалавър, а онези, които искат, ще могат да продължат образованието си в Пловдив в магистърска степен. В Добрич разговорите са водени на ниво зам.-областен управител и зам.-кмет, а идеята е съгласувана с училищното ръководство на ПГ по аграрно стопанство. Поддържат се  взаимоотношения и с агроучилищата в Ген. Тошевo и Каварна.

Вече има подписано споразумение със Селскостопанска академия за ползване на базата на лабораторния комплекс по биотехнологии, предстои да бъдат подписани такива и с Добруджански земеделски институт край гр. Ген. Тошево. Очаква се в близките две седмици ректорът на Пловдивския аграрен университет проф. Димитър Греков да посети Добрич.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.