1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. РИОСВ - Плевен организира работна среща с еколози

РИОСВ - Плевен организира работна среща с еколози

 

Работна среща с еколози от общинските администрации от Плевенска област организира вчера Регионалната инспекция по околната среда и водите в Плевен. Това съобщи Весела Комаревска, пиар на екоинспекцията.
Пред експертите по екология беше представена наскоро издадената от РИОСВ – Плевен брошура "Защитени растения в защитените територии в Плевенска и Ловешка област". Целта на изданието е да се предостави подробна информация за защитените растителни видове, които се срещат на територията на двете области. С тази цел те са описани, предложена е информация къде се срещат, кога е периодът им на цъфтеж и др.
Изданието на РИОСВ – Плевен вече се разпространява в двете области. Всеки, който проявява интерес към "Защитени растения в защитените територии в Плевенска и Ловешка област" може да се запознае с него в Информационния център на РИОСВ – Плевен.
Малката книжка е продължение на друго специализирано издание на РИОСВ – Плевен – "Защитени територии в Плевенска и Ловешка област".
Двете брошури ще могат да бъдат ползвани и чрез обновената страница на РИОСВ – Плевен, която до десетина дни ще бъде завършена.
По време на срещата еколозите получиха подробна информация във връзка с прилагането на екологичното законодателство, касаещо защитените територии и биологичното разнообразие. Имаха възможност да поставят своите въпроси и към експертите от останалите направления в РИОСВ – Плевен.
Чрез подобни срещи РИОСВ – Плевен има за цел да обсъди с представителите на общините какви трудности срещат при изпълнението на задълженията си по опазването на околната среда и как би могло да се подобри съвместната работа./posredniknews.com

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.