Шест млади учени повишиха научните си степени по европейски проект

Четирима учени успешно са защитили докторските си дисертации, а другите двама са хабилитирани

Общо шест млади учени  повишиха научните си степени по проект BG051PO001-3.3.06-0033 "Подкрепа за развитието на млади учени и постдокторанти в Института по животновъдни науки в Костинброд". Той е финансиран със средства на Европейския социален фонд по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Това съобщи координаторът по проекта д-р Иван Янчев по време на пресконференция, която се проведе на 3 декември в института, който е част от структурата на Селскостопанска академия. Той поясни, че четирима учени успешно са защитили докторските си дисертации, а другите двама са  хабилитирани.

Д-р Янчев изтъкна, че по проекта има преизпълнение по един от най-важните индикатори на резултатите - при планирани четирима млади учени, зачислени в свободна докторантура, до края на срока на проекта са зачислени осем от 11-те членове на целевата група.

Ръководителят на проекта доц. Мая Игнатова подчерта, че при друг от съществените индикатори по проекта се отчитат отново с 5 повече от предвидените участия в симпозиуми и конференции. „Закупените нова апаратура за научни изследвания, компютърна техника, материали и консумативи по проекта улесниха много работата на младите учени, докторанти и постдокторанти в Института. Те са предпоставка за привличането на нови млади учени към реализация в областта на животновъдната наука“, каза още доц. Игнатова.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина, за да получавате всеки петък най-важната седмична информация.

За още новини – харесайте страницата ни във FACEBOOK.