1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Студенти разработват идеи за Северозапада

Студенти разработват идеи за Северозапада

Идеята е резултат от дискусия в Лесотехническия университет

 

Конкурс на тема "Развитие и перспективи на земеделието, горите и околната среда в област Монтана" обяви народният представител Васил Калинов. Наградният фонд е 1000 лева. Идеята е резултат от дискусия в Лесотехническия университет, проведена по инициатива и с участието на депутата.

В срещата са участвали близо 40 студенти от ЛТУ, университетски преподачватели, специалисти от Националното управление по горите и РУГ-Берковица. В хода на дебатите са обсъдени проблемите по подготовката и практиката на студентите и тяхната бъдеща професионална реализация, която съвпада с приемането на България в Европейския съюз. Дискутираните трудности и перспективи в сектора в периода на подготовка и първите години от присъединяването на страната ни към ЕС породили идеята за състезанието.

Студентът с най-добрата разработка ще бъде премиран с 500 лева. Авторът на класираната на второ място тема ще вземе 300 лева. 200 лева са предвидени за третия отличен. Компетентно жури ще оценява студентските работи. В него влизат преподаватели от Лесотехническия университет, експерти от Министерството на земеделието и горите, както и неговите структури в Монтанско./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.