1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. На 05 юли учредяват Българска агрохранителна камара

На 05 юли учредяват Българска агрохранителна камара

Тя ще обедини производители, доставчици и други участници в сектора на агрохранителните продукти и услуги

На 05.07.2023 ще се проведе учредителното събрание на Българска агрохранителна камара в Аулата на Биологическия факултет към Софийски университет. 
 
Българска агрохранителна камара е основана с цел да обедини производители, доставчици и други участници в сектора на агрохранителните продукти и услуги. Камарата ще представлява интересите на отрасъла пред правителството, регулаторните органи и други заинтересовани страни. Тя ще подкрепя развитието на иновациите, устойчивото земеделие и ще предоставя ресурси за обучение и консултации за своите членове. 
По време на срещата ще бъдат дискутирани важни въпроси, свързани с развитието и стратегическото планиране за дейността на Българската агрохранителна камара, която има амбицията да обедини всички заинтересовани страни по цялата агрохранителна верига. 
 
В рамките на учредителното събрание ще бъдат представени статутите и програмата на Българска агрохранителна камара, както и ще бъде избрано ръководството на организацията. Очакваме присъствието на високопоставени представители от глобални и национални агрохранителни компании, университети и други секторни институции. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.