1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. В Брюксел представят доклад за ролята на еврофондовете върху опазването на природата

В Брюксел представят доклад за ролята на еврофондовете върху опазването на природата

 

Днес в Брюксел Международната природозащитна организация WWF ще представи доклад, който анализира как е планирано да се изразходват средствата от структурните фондове на Европейския съюз за предстоящия програмен период 2007 - 2013 г. Изследвано е какво са планирали 11 нови и стари страни членки на ЕС, включително и България, които общо ще получат 185 милиарда евро от регионалните фондове, съобщиха от WWF.

Според предварителните данни от доклада, при провеждането на регионалната политика възникват сериозни проблеми, защото опазването на природата често не е приоритет и систематично не се включва в плановете. WWF предупреждава, че плановете за регионално развитие, предложени от някои страни членки на ЕС, заплашват опазването на европейското биоразнообразие.

"WWF се опасява, че новите разходи за европейските региони могат да попречат на устойчивото развитие на много страни членки. Затова ние призоваваме Европейската комисия да поиска от тях да преразгледат плановете си, преди да получат средствата", казва Стефани Ланг от Европейска програма на WWF.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.