1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. VIII-та Международна научна конференция „Земеделие и снабдяване с храни: пазари и политики“, ежегодно организирана от Института по аграрна икономика - ССА

VIII-та Международна научна конференция „Земеделие и снабдяване с храни: пазари и политики“, ежегодно организирана от Института по аграрна икономика - ССА

Авторитетно международно и българско научно участие и очакване за широка дискусия

Програмата на тазгодишната конференция, публикувана в Уебсайта на Института, предвижда пленарни сесиии и дискусиии по значими научни и актуални теми. Те са продиктувани от предизвикателствата на глобалните стокови пазари, ОСП и отраженията и върху аграрната политика у нас, очакваните ефекти от Зелената сделка върху земеделието,  нуждата от повече ефективност чрез развитие на  прецизно земеделие, дегитализация на селското стопанство. Изследват  развитието  на поземлените отношения у нас в контекста на Европейската политика, възможностите за развитие на „интелигентна биоикономика“  и др.

В ПЪРВИЯ ДЕН НА СЪБИТИЕТО
САРА (ЦЕНТЪР ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО) ОРГАНИЗИРА 2 ПЛЕНАРНИ СЕСИИ ПОСВЕТЕНИ НА СТОКОВИТЕ ПАЗАРИ И АГРАРНАТА ПОЛИТИКА, КОЯТО СЕ ОЧАКВА ДА СЪБЕРЕ ОНЛАЙН ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЛИЦА ОТ ПУБЛИЧНИЯ, ЧАСТЕН И НЕПРАВИТЕЛСТВЕН СЕКТОР.

Партньор на традиционната конференция е Европейска мрежа за развитие на селските райони” - ERDN, която се очаква да има своя пленарна сесия през втория работен ден на Конференцията, 28 октомври, 2021 г.

Конференцията е насочена към академичните и научните среди, представители на бизнеса в земеделието, местната администрация и държавната адмиинистрация.

Ето и официално обявените основни тематични направленя:

Земеделски и стокови пазари – макроикономически ефекти;

  • Земеделски политики в прехода към устойчива и зелена икономика;
  • Пазарът на храни - COVID-19 и международната търговия;
  • Бъдещето пред различните типове селски райони;
  • Иновации, кръгова и биоикономика;
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.