1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Зам.-министър Костов откри конференция „100 години почвена наука в България”

Зам.-министър Костов откри конференция „100 години почвена наука в България”

Снимка:

Тя е под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов

Зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов взе участие в откриването на Международна конференция „100 години почвени науки в България”, която се провежда в Институт по почвознание „Никола Пушкаров”. Тя е под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

„От името на министъра и от мое име  искам да поздравя  всички учени, изследователи и преподаватели, които съвестно прилагат знанията на почвената наука не само в практиката, но и сред младото поколение”, каза зам.-министър Костов в приветствено слово. Пред вас има много предизвикателства, едно от които е да продължите делото на проф. Никола Пушкаров в съвременните условия, както и отговорността Ви пред бъдещите поколения, допълни той. Вниманието Ви трябва да се обърне към климатичните промени и оптималното използване на нашите почвено-климатични ресурси в страната, заяви зам.-министърът.

„Ролята на института по почвознание „Никола Пушкаров”  в съвременното общество ще нараства още повече. Вярвам, че в бъдеще ще продължаваме да решаваме съвместно проблемите на нашето земеделие на национално, областно и регионално равнище”, подчерта още зам.-министър Костов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.