1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Зам.-министър Костов участва в тържествата по случай 65-годишния юбилей на Аграрния университет в Пловдив

Зам.-министър Костов участва в тържествата по случай 65-годишния юбилей на Аграрния университет в Пловдив

Снимка:

От създаването на университета до момента са се дипломирали над 22 000 инженер-агрономи и икономисти

Зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов участва в тържествата по случай отбелязването на 65-годишния юбилей на Аграрния университет, гр. Пловдив, които се провеждат под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. В приветственото си слово зам.-министър Костов подчерта, че България е аграрна страна и такава трябва да остане и в бъдеще, за което трябва да допринесат възпитаниците на висшето училище. Въпреки кризата през последната година земеделският сектор бележи увеличение на БВП, подчерта зам.-министърът.

"Избрали сте една достойна професия", каза зам.-министърът на студентите и посочи, че тук се подготвят кадрите, които въвеждат европейските стандарти.

От създаването на университета до момента са се дипломирали над 22 000 инженер-агрономи и икономисти, от които над 1 900 чуждестранни граждани от 76 страни. Обучението на студентите се осъществява в четири факултета: Факултет по агрономство, Факултет по лозаро-градинарство, Факултет по растителна защита и агроекология и Факултет по икономика.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.