1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Запознават фермери с нормативната уредба за биоземеделие

Запознават фермери с нормативната уредба за биоземеделие

 

През тази седмица в четиридневен курс Международната природозащитна организация WWF обучава фермери от Природен парк Русенски Лом на биологично земеделие.. Лектори са представители на фондация "Биоселена". Една трета от обучението е практическо. То запознава фермерите със законодателството и наредбите за биологично производство, с основните принципи и методи в биологично земеделие, със сеитбообращенията, с биологичната растителна защита и с организацията и работата в биологичната ферма.

След приключването на курса може да се осъществят контакти с обучените фермери, както и с представители на програма "Природа и просперитет" на WWF, които работят за устойчивото развитие на селските и горските райони в Русенско, Плевенско и Природен парк Странджа.

Това не е първото обучение, което международната природозащитна организация WWF организира за земеделските производители от Природен парк Русенски Лом. През ноември 2006 г. беше осъществено тридневно обучение по агроекология, за да могат да кандидатстват по Мярка 1.3 на Програма САПАРД. Тогава WWF помогна на фермерите да съберат и представят необходимия пакет от документи. Предстои да бъдат обявени резултатите, които ще покажат в какава степен е усвоено преподаденото.

 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.