1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 135 града се ангажираха в борбата с климатичните промени

135 града се ангажираха в борбата с климатичните промени

Планът за ограничаване на вредните емисии ще бъде представен в края на този месец в мексиканския град Канкун

Кметовете на 135 градове подписаха споразумение за ограничаване на вредните емисии. В рамките на организацията "Обединените градове и местните власти" те се събраха в Мексико сити, където договориха общи мерки, предава Дойче веле.

Планът за ограничаване на вредните емисии ще бъде представен в края на този месец в мексиканския град Канкун при откриването на световната климатична конференция. Между подписалите споразумението са градове като Париж, Щутгарт, Истанбул, Лос Анджелис, Монреал, Сеул и Дакар.

Кметът на голямата община на Истанбул Кадир Топбаш бе избран за председател на организацията "Обединените градове и местните власти". Той поема този пост от кмета на Париж Бертран Деланоа, който бе председател в продължение на 6 години, допълва БНР.

Организацията на "Обединените градове и местните власти" включва кметове и местни ръководители от 136 държави. "Ще положа всички усилия, за да я превърнем в активна и действена организация с висок международен престиж. Една от идеите ми е да създадем офис на нашата организация в ООН", каза Топбаш при поемането на поста.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.