1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 23 са действащите пожари на територията на страната

23 са действащите пожари на територията на страната

От началото на днешния ден пожарникарите са получили над 80 сигнали за произшествия

23 са действащите пожари на територията на страната към обяд, съобщиха от пресцентъра на МВР. От началото на днешния ден пожарникарите са получили над 80 сигнали за произшествия. Към обяд на територията на страната има 23 действащи пожара.

След близо 24-часова работа по гасене на огъня беше потушен пожарът в землището на с. Татарево, при който са изпепелени близо 5000 дка сухи треви и храсти и 240 дка широколистна гора. Погасен е и пожарът между хасковските села Васково и Оряхово. При този инцидент са унищожени близо 6000 дка сухи треви и храсти и 560 дка широколистна гора. Пожарникарите получиха помощ при гасенето от хеликоптер на ВВС.

Огънят между селата Костилково и Долно Луково е локализиран. Местността е силно пресечена и теренът е трудно достъпен за пожарната техника. Гасенето се извършва предимно на ръка, участват четири пожарни екипа, 16 служители от Горското стопанство и 51 военнослужещи. Към момента пожарът се развива на площ от 500 дка. Гори предимно широколистна гора. Предполагаемата причина за огъня е човешка небрежност при боравене с открит огън.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.