1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 29-то издание на Международното изложение за цветя "Флора" ще бъде открито днес

29-то издание на Международното изложение за цветя "Флора" ще бъде открито днес

Традиционното за Бургас цветно изложение ще бъде отворено за посетители до 7 май включително

29-то издание на Международното изложение за цветя "Флора" Бургас 2012 г. ще бъде открито днес в 16 часа. Традиционното за Бургас цветно изложение ще бъде отворено за посетители до 7 май включително. Повече от 50 фирми от страната и чужбина са изявили желание да покажат експонати. И тази година със своя продукция идват фирми от Гърция, Турция и Холандия.

Изложбата се провежда под патронажа на кмета на община Бургас. Девизът на изложбата е "Природа - Човек - Хармония". Традиционно експозицията обхваща демонстрация на аранжировки от отрязан цвят, листно-декоративни растения, саксийни култури, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника, препарати и др.

Участниците сами ще аранжират своя кът и ще носят реквизит за него и допълнителен материал за подмяна на отрязан цвят. Целта е да се запази първоначалната свежест на аранжировките до закриване на изложбата. Връчването на присъдените от журито награди ще бъде на 27 април от 10.00 часа в заседателната зала на община Бургас.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.