1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 347 са кастрираните животни на територията на община Кюстендил

347 са кастрираните животни на територията на община Кюстендил

Снимка:

Кампанията на фондация "Четири лапи" продължава до края на седмицата

347 са кастрираните животни на територията на община Кюстендил от началото на кампанията на фондация "Четири лапи" до днес, съобщи в ефира на Дарик д-р Марина Иванова. В това число са 17 котки. Кампанията продължава до края на седмицата. Обработени са 90% от кучетата в ромския квартал "Изток", където екипът на "Четири лапи" среща пълно съдействие от жителите му. Екип на община Кюстендил лови бездомни кучета в крайните квартали на града, които се кастрират и ваксинират.

"Много съм доволна от постигнатия резултат, имаме съдействието от община Кюстендил и Областната дирекция по безопасност на храните. За момента популацията от бездомни кучета в общината е овладяна. Почти всички животни на улиците са кастрирани, т.е. няма  как да се размножават. За пълно ограничаване може да се говори,  когато хората престанат да си изхвърлят домашните кучета или котки на улицата", каза д-р Марина Иванова.

Сигнали за изхвърлени кучета, със записан номер на автомобила или друга полезна информация за установяване на нарушителите, могат да се подават на горещия телефон на община Кюстендил или във фондация "Четири лапи".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.