1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 47 проверки са извършили през януари експертите от РИОСВ - Хасково

47 проверки са извършили през януари експертите от РИОСВ - Хасково

Съставенени са 4 акта

47 проверки на 60 обекта са извършили през януари експертите от РИОСВ - Хасково. Направени са 75 предписания за отстраняване на констатирани нарушения на екологичното законодателство. Съставенени са 4  акта, два от които за неизпълнения на предписания. Издадени са 4  наказателни постановления на обща стойност 43 000 лв. за неизпълнение на условия от комплексни разрешителни и за изхвърляне на отпадъчни води в нарушение на емисионните норми. Постъпилата през месеца сума от наложени санкции и наказателни постановления, включително и от преходни периоди е 7 980 лв., предаде Дарик радио.

Акцент в работата РИОСВ - Хасково през януари са масираните проверки на републиканските и общински пътища на територията на областите Хасково и Кърджали по разпореждане на министъра на околната среда и водите, които ще продължат по график. Дадени са предписания на общините Стамболово, Маджарово, Кърджали, Минерални бани, Симеоновград, Свиленград и Любимец до края на март да почистят общинската пътна мрежа и да съставят годишен график за почистване от отпадъци на републиканските пътища в границите на населените места в съответствие с договореностите между АПИ и кмета на съответната община. На община Харманли е дадено предписание да почисти нерегламентирано сметище около с. Бисер. Областните пътни управления в Хасково и Кърджали също имат предписания да се предприемат необходимите мерки за почистване на замърсените с твърди битови отпадъци пътни участъци от републиканската пътна мрежа.

На Зеления телефон са постъпили 2 сигнала, единият от които неоснователен. През месеца след постъпили сигнали са спасени два защитени вида - мишелов и таралеж, които са изпратени на лечение в Спасителния център в Стара Загора. За неизпълнение на предписание и сроковете, посочени в него, съгласно Закона за опазване на околната среда се налага санкция в размер от 2 000 до 20 000 лева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.