1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 48 души са били настанени миналата нощ в Центъра за кризисно настаняване на Столична община

48 души са били настанени миналата нощ в Центъра за кризисно настаняване на Столична община

Снимка:

За тях се грижат социални работници

48 души са били настанени миналата нощ в Центъра за кризисно настаняване на Столична община. Двама от тях са настанени след подаден сигнал от полицията. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, предаде агенция „Фокус”.

Фандъкова посети Центъра за временно настаняване в ж. к. „Красна поляна”. В центъра са настанени 120 души без дом. За тях се грижат социални работници. Критериите за настаняване са по препоръка и решение на социалните служби. Столична община е разкрила 3 дома за временно настаняване.

Освен тях има и Център за временно настаняване на МВР в ж. к. „Дружба”. В него се настаняват хора, които нямат документи и няма как да бъдат идентифицирани. Столична община се опитва да осигури на всеки човек в зимните условия подслон и топла храна. Целта на кризисните центрове е бездомниците да бъдат настанени временно. Много от хората не искат да работят със социални работници.

Към този момент Столична община не е оставила на улицата човек, който е потърсил помощ, каза Мина Владимирова, директор Дирекция „Социални дейности” в Столична община.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.