1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 71 обекта са проверили експертите от РИОСВ - Хасково през май

71 обекта са проверили експертите от РИОСВ - Хасково през май

Съставени са 5 акта и са издадени 5 наказателни постановления на стойност 48 000 лв.

71 обекта са проверили експертите от РИОСВ - Хасково през май. За същия период те са дали над сто предписания за различни нарушения на екологичното законодателство. Съставени са 5 акта и са издадени 5 наказателни постановления на стойност 48 000 лв. Постъпилата през месеца сума от текущи месечни санкции и наложени наказателни постановления, включително и от преходни периоди, е  6 156 лв.

Експертите от екоинспекцията са дали предписания на Харманли, Любимец и Свиленград за осигуряване на ежедневни проверки, включително през почивните дни за нерегламентиран добив на блатно кокиче. Със заповед на министъра на околната среда и водите Нона Караджова до края на годината се забранява ползването на листо-стъблена маса от блатно кокиче от находищата в страната. Забраната за събиране на блатно кокиче е и мярка за възстановяване и подобряване на популациите му.

На "зеления" телефон за месеца са постъпили 2 сигнала. Спасени са 3 защитени видове птици - 2 щъркела и една сова, които са изпратени на лечение в Спасителен център за диви животни в Стара Загора.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.