1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 86 кашона помощи тръгват от Кипър за пострадалите от наводненията в България

86 кашона помощи тръгват от Кипър за пострадалите от наводненията в България

Инициативата за благотворителната акция е на наши сънародници от град Полис

86 кашона помощи тръгват от Кипър за пострадалите от наводненията в България. Те бяха събрани от българите, живеещи на острова, в знак на съпричастност с останалите без дом сънародници, съобщи БНР.

Българите в Кипър събраха близо 600 килограма дрехи, обувки, завивки, битова техника, детски легла, играчки, хранителни продукти, които да помогнат на хората от пострадалите райони в България. Пратката от 86 кашона бе натоварена на пристанището в град Лимасол и днес се довършва обработката на документите. Корабът ще отплава за България в петък и във вторник или най-късно в сряда дарението ще е в София.

Инициативата за благотворителната акция в помощ на пострадалите от наводненията в България тръгна от наши сънародници от град Полис, за която "Хоризонт" съобщи. Тя бе спонтанно подкрепена от много българи, живеещи на острова. Последваха кампании за събиране на помощи и финансови средства, организирани и в градовете Пафос, Никозия и Лимасол. Доброволци откриха сборните пунктове и поеха транспорта на помощите до Лимасол за своя сметка.

Своята подкрепа дадоха и кипърци. Съвместна акция обедини Съюза на българите в Лимасол и един от големите кипърски синдикати ПЕО. Кметството в Полис помогна за организацията на акцията. Превозът на помощта до България се поема на много преференциални цени от кипърската транспортна фирма "Карготранс".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.