1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Американските законодатели може да върнат проектозакона за електрическите автомобили

Американските законодатели може да върнат проектозакона за електрическите автомобили

И демократите, и републиканците са подложени на натиск да търсят активно решения на енергийните проблеми

Американските законодатели може да прокарат малък енергиен пакет през тази година. Той ще е фокусиран върху популярни мерки, като например електрическите автомобили и енергийната ефективност. Това съобщи в сряда съветникът по енергетика в Белия дом Хедър Зикал, цитиран от Ройтерс.

Партийни раздори силно са възпрепятствали придвижването на енергийното законодателство по време на администрацията на Обама, но депутатите може да намерят обща основа за разработването на алтернативни горива и намаляване на разхода на енергия, каза Зикал.

"Ние имаме огромни възможности с електрификацията и ефективността - каза Зикал по време на националния форум за горивна ефективност. - Имаме двупартийна подкрепа. Можете да видите пакетите, които са основата на това."

С републиканците, които имат мнозинство в Камарата на представителите, администрацията на Обама намали своята амбициозна енергийна програма и обърна фокуса си към политиките, които имат широка подкрепа и от двете страни.

И демократите, и републиканците са подложени на натиск да търсят активно решения на енергийните проблеми, като например цените на бензина, които са близо до рекордните нива за това време на годината, и може да осигури намирането на компромис. "Искаме да работим с двете страни на пътеката (двете партии)", каза Зикал.

Законопроект, спонсориран от републиканския сенатор Ламар Алекзандър, ще предложи 3 милиарда щатски долара за период от пет години, за да помогне за изграждането на инфраструктура и ще насърчави използването на електрически превозни средства.

Части от това законодателство, които са съфинансирани от сенатора от Демократическата партия Джеф Мъркли, биха могло да подкрепят по-широк енергиен пакет, допълни Зикал.

Зикал предлага и похвали за насърчаване на законодателството, което поощрява използването на природен газ за превозните средства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.