1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Анкета за Общия устройствен план на община Царево

Анкета за Общия устройствен план на община Царево

От администрацията очакват да получат предложения за конкретни проекти и дейности

Общинската администрация в Царево пусна анкета сред жителите на града във връзка с разработване на Общински план за развитие (ОПР) на община Царево за периода 2014-2020 г., съобщи globusnews.

С това от общината целят да разберат кои са най-значимите проблеми за бъдещото й развитие. Преди няколко дни Върховният административен съд върна спрения преди години Общ устройствен план на община Царево, който позволява застрояването на крайбрежието на юг от Царево със 75 000 легла, всички на територията на парк "Странджа" и мрежата от защитени зони Натура 2000.

Малко след това директорът на парк "Странджа" инж. Стефан Златаров беше уволнен от Изпълнителната агенция по горите, заявявайки, че решението е взето под натиск, но не уточни защо е бил принуден да напусне поста. Вследствие на това стотици защитници на Странджа излязоха на протест по улиците на София, блокирайки възлови кръстовища.

От царевската администрация очакват да получат предложения за конкретни проекти и дейности, които да бъдат включени в Общинския план на приморския град. Анкетата е публикувана на официалния сайт на Община Царево. Попълнените анкети могат да бъдат изпращани на e-mail: tzarevo@dir.bg, или факс: 0590 52003.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.