1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Австралия одобри данък "наводнение"

Австралия одобри данък "наводнение"

Снимка:

Той е свързан с едни от най-тежките наводнения за последните 40 години, които опустошиха големи райони от страната

Федералното правителство на Австралия прие предложението за налагането на данък, който ще помогне за покриване на щетите от наводненията, които опустошиха големи части от страната през последните седмици, пише „Сидни морнинг хералд”.

Вчера премиерът Джулия Гилард се срещна с няколко министри, за да уточни подробностите около данъка, както и около бюджетните съкращения, които ще помогнат за събирането на необходимите средства за възстановяването на пътищата, железопътната мрежа и мостовете в засегнатите от бедствието региони. Щетите от наводненията в Австралия бяха оценени на десетки милиарда долара.

В края на миналия месец Гилард обяви, че правителството обмисля извънредния данък, свързан с едни от най-тежките наводнения за последните 40 години, които опустошиха големи райони от страната.

Насажденията, пътищата, железопътните мрежи и хиляди жилища бяха опустошени от наводненията, залели североизточната част и още четири щата на Австралия през миналия месец. Австралийските власти оцениха щетите от бедствието като най-скъпите в историята на страната.

В тази връзка премиерът Гилард посочи, че обмисля трудни решения, свързани с големия размер на щетите в щата Куинсланд, но все пак увери, че ще спази обещанието си за бюджетен излишък през финансовата 2012-2013 година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.