1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Австралия преживява най-влажната си седмица от 1974 г. досега

Австралия преживява най-влажната си седмица от 1974 г. досега

Снимка:

Наводнените площи вече са 300 квадратни километра

Най-големият град в Австралия Сидни преживя най-обилните валежи от пет години насам, предаде ИТАР-ТАСС. Проливният дъжд беше съпровождан и от бурни ветрове и много дървета се пречупиха, а на места токът беше прекъснат. Улиците на западните части на града и някои магистрали се оказаха наводнени.

Отложени за по-късен час бяха сутрешните полети от международното летище, а самолетите, които трябваше да кацнат там, бяха пренасочени към други летища. Същевременно властите на град Наталия, на 735 километра югозападно от Сидни, се готвят за евакуация заради проливните дъждове, причинили невиждани наводнения, предаде ДПА.

От скъсване на дигите и заливане с вода за застрашени 700 къщи в Наталия. Очаква се нивото на водата в града да прехвърли пика от наводненията от 1974 и 1993 г., предава БТА. Един след друг градове в южната част на страната се оказват засегнати от обилните дъждове и наводненията. Наводнените площи вече са 300 квадратни километра.

Австралия преживява най-влажната си седмица от 1974 г. досега. На места за една седмица паднаха дъждове, които обикновено валят за цяла година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.