1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. BASF представи нов онлайн инструмент за лесно калкулиране на екологичната следа, оставяна от индустрията и потребителите

BASF представи нов онлайн инструмент за лесно калкулиране на екологичната следа, оставяна от индустрията и потребителите

Приложението беше представено на провелата се в Германия пресконференция в областта на пластмасите

На годишна специализирана пресконференция в областта на пластмасите, провела се на 22 и 23 юни, 2010 година във Франкентал, Германия BASF представи нов онлайн инструмент за лесно калкулиране на екологичната следа, оставяна от индустрията и потребителите.

Ecovio®Eco-Efficiency Compass е уеб-базиран интерфейс, създаден така, че потребителите могат да съчетават многообразни параметри, които са от значение за екологичния профил на даден продукт, например торбичка за пазаруване.

Потребителският интерфейс на Ecovio® Eco-Efficiency Compass (E³C) е много лесен за употреба

Това е силната страна на новия Eco-Efficiency Compass. Уеб-базираният интерфейс е създаден така, че потребителите могат да съчетават многообразни параметри, които са от значение за екологичния профил на даден продукт, например торбичка за пазаруване. Тези параметри включват не само подборът на самия опаковъчен материал. Напротив, могат да се включат и много други, от наблюденията на ниво „мономер” до такива като тегло на торбичката и типа обезвреждане. Така може да се проследи целият жизнен цикъл на продукта - от подбора на суровината до обезвреждането му.

Повече информация за продукта и начините на приложение може да видите в рубрика Актуално на портала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.