1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. BASF участва на изложението BAU 2013: Химията предлага решения за устойчиво строителство

BASF участва на изложението BAU 2013: Химията предлага решения за устойчиво строителство

Материалите на компанията повишават енергийната ефективност, намаляват работата по поддръжка и осигуряват допълнителен комфорт

BASF демонстрира приноса на химията за устойчиво строителство на търговското изложение BAU 2013 в Мюнхен, от 14 до 19 януари 2013 г. Позиционирана в зала A4/щанд 303, компанията представя редица решения, включително продукти за повишаване на сградната енергийна ефективност. Изложени са още продукти, които правят сградите по-устойчиви, като по този начин намаляват работата по поддръжка и ремонт. Също така, BASF подкрепя архитекти и специалисти по планиране, които желаят да пробват нови подходи към дизайна, и представя поглед върху последното си изследване за електрохромни пигменти за амбиент осветление в интериора.

BASF е партньор на специално представяне „Устойчивото строителство: полезен наръчник за подходящия продукт”, с домакин Германския съвет за устойчиво строителство (DGNB). Експерт на BASF участва с две презентации за оценка на жизнения цикъл на бетона, с които ще покаже въздействието на бетона с повишена устойчивост върху вече утвърдени системи за сертифициране. Презентациите са планирани за петък, 18 януари, и събота, 19 януари, от 13:00 до 13:20 ч., на щанда на DGNB в зала C2/311.

„Нашата цел е да внедрим още повече устойчивостта в нашия бизнес. Приемаме устойчивото строителство като процес, който комбинира икономическа жизнеспособност, съхраняване на ресурси, опазване на околната среда, и отговаря на социалните потребности. Иновациите в химията са ключът към устойчиво строителство,” коментира мениджърът от BASF Жак Делмоатие, чиито отговорности за бизнеса в Европа, Средния Изток и Африка включват поощряване на диалога между строителната индустрия и BASF. Строителната индустрия е един от ключовите клиенти на BASF с принос от 5 до 10% от общите продажби.

Подобряване на енергийния отпечатък на сградите

Една от целите на този диалог е да се подпомогне разработването на решения за по-енергийно ефективни сгради. На строителството и жилищния фонд се падат приблизително 40% от световната енергийна консумация и 30 % от световните парникови емисии. Това въздействие може да бъде значително намалено. Портфолиото от решения, които BASF представя на изложението BAU, включва изолация по периметъра, дограма за прозорци с прекъснат топлинен мост и изолационни системи за фасади, покриви и соларни колектори.

Neopor®, подобрена версия на изолационния продукт Styropor® на базата на класическия полистирен, съдържа специални графитни частици, които отразяват топлинното излъчване като огледало и намаляват загубата на топлина в дома. Технологията намира приложение при изолация на плоски покриви и окачени вентилируеми фасади със защита от външни атмосферни влияния. Отдавна утвърденият Styrodur® C е подходящ за изолация по периметъра, благодарение на своята голяма здравина при натиск и ниска влагоабсорбация. Презентацията на изложението поставя акцент именно върху тези две характеристики. Basotect®, отворено клетъчна специална пяна на базата на меланинова смола, е термоустойчив изолатор, който се използва например за изолиране на соларни колектори.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.