1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Бедствено положение е обявено в Чепеларе

Бедствено положение е обявено в Чепеларе

След 14.00 часа вчера в продължение на 2 часа в града е валял проливен дъжд, придружен с градушка и бурен вятър

Бедствено положение е обявено в Чепеларе заради пороя, който причини редица щети, съобщиха от пресцентъра на общината. След 14.00 часа вчера в продължение на 2 часа в града е валял проливен дъжд, придружен с градушка и бурен вятър, вследствие на което главен път Пловдив-Смолян е бил затворен на четири места в началото на града в посока Пловдив.

Кметът Георги Попов е бил на мястото на инцидента и веднага е свикан кризисен щаб от общински служители, полиция, пожарна, „Гражданска защита” и граждански организации и е обявено бедствено положение. В резултат на адекватните мерки пътят беше отворен за 3 часа. Започна отводняване на наводнени частни и обществени сгради. Няма жертви. Днес екипите продължават да работят по критични точки. Има пълна готовност за реагиране предвид предстоящи дъждове.

35 литра на квадратен метър е падналото количество дъжд само за три часа в Чепеларе вчера, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките. Значителни количества дъжд са паднали и на Рожен – 32 л/кв. м, както и в село Широка лъка – 22 л/кв. м.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.