1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Близо 3 000 деца от 31 училища преминаха за една година през първата в България учебна биоферма

Близо 3 000 деца от 31 училища преминаха за една година през първата в България учебна биоферма

„Слънчева градина" вече работи самостоятелно и на пазарен принцип

Близо 3 000 деца от 31 училища преминаха за една година през първата в България учебна биоферма. Уникалната ферма „Слънчева градина" бе официално открита на 4 юни 2010 в Агроекологичния център на Аграрния университет - Пловдив. „Слънчева градина" стана възможна с финансовата подкрепа на Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Според основния инициатор за създаването на фермата - фондация „Биоселена", Слънчева градина" е изключително успешен проект, след като във фермата са преминали два пъти повече деца от предвижданото по проекта. Фермата продължава да приема деца и след приключването на норвежкото финансиране.

„Слънчева градина" вече работи самостоятелно и на пазарен принцип. Детските групи заплащат за посещение във фермата по 10 лева на дете. Децата са половин ден в „Слънчева градина", където заниманията им се водят от обучени специалисти, а другата половина от деня имат възможност - както бе правено и досега, да видят пловдивски забележителности.

От „Биоселена" се надяват, че ще има фирми, бизнесмени и неправителствени организации, които биха подпомогнали финансово ученическите посещения във фермата. „Подарък от типа „Моят клас в „Слънчева градина" също е знак за екологична и социална отговорност, за фирмите, които го направят", казва д-р Стоилко Апостолов, управител на „Биоселена".

Целият материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.