1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Боклукът на София пътува към Пловдив

Боклукът на София пътува към Пловдив

100 хил. тона битови отпадъци ще се депонират в село Цалапица

Столичният общински съвет (СОС) взе решение за сключване на договор с община Пловдив за депонирането на 100 хил. тона битови отпадъци в депото в село Цалапица. Цената на депонирания боклук ще бъде 13,18 лева без ДДС за тон, като дневното количество, което ще се депонира, е не повече от 1200 т.

Изчислено е, че транспортирането и депонирането, вкл. складирането и временното съхранение на балите боклук, ще струва на 26 млн. лева на Столичната община (СО). До две седмици ще бъде официално подписан договорът между двете общини и боклука, складиран в Кремиковци, ще започне да се превозва към регионалното депо в Цалапица, уточни зам.-кметът по околната среда Мария Бояджийска.

На заседание СО одобри и актуализирана програма за управление на боклука на общината за периода 2010-2011 г., като планът е да се постигне прилагането на интегриран подход. За увеличаване на количествата рециклирани и оползотворени отпадъци се предвиждат общо близо 300 млн. лева, от които около 32 млн. - от общински бюджет, а 167 млн. от фондове на ЕС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.