1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Британската преса препоръчва Банско

Британската преса препоръчва Банско

В курорта има 14 писти с обща дължина 40 километра

Българският курорт Банско е топ препоръка за зимна ваканция на англичаните. Миналата седмица две водещи британски издания - в. "Индипендънт" и в. "Мирър", публикуваха статии за най-евтините зимни курорти. В десетката на европейските и северноамериканските курорти българският високопланински курорт зае първо място.

 6-дневно пребиваване на семейство от четирима души в курорта, според сметките на "Индипендънт", излиза 1 002 паунда. За покупка на абонамент, оборудване и услуги от страна на инструктори ще трябват още 974 паунда. А за храна и напитки за семейството - 28 паунда.

Банско е най-големият развиващ се съвременен високопланински курорт на България, който се намира на 3-4 часа път от Летище София и влиза в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. На юг от града е разположен националния резерват "Пирин", който се смята за природно съкровище на страната, пише британската преса.

В курорта има 14 писти с обща дължина 40 километра. Продължителността на сезона е 5 месеца - от средата на декември до средата на април.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.