1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Четири дни след обилните снеговалежи все още 82 селища са без ток

Четири дни след обилните снеговалежи все още 82 селища са без ток

Бедственото положение в бургаската община Руен и ямболската Болярово още не е отменено

Четири дни след обилните снеговалежи все още 82 селища са без ток в областите Бургас, Сливен и Габрово, предаде БНР, като цитира информация от Гражданска защита. Бедственото положение в бургаската община Руен и ямболската Болярово още не е отменено. Откъснати селища и бедстващи хора няма.

Повече от 625 селища бяха без ток на 18 октомври заради усложнената метеорологична обстановка.

Шесто денонощие без ток са селата Воден, Сарково и Горска поляна, а в село Крайново захранването става с агрегат, съобщи БНР. От електроразпределителното дружество са обещали, че днес захранването ще бъде възстановено, но от община Болярово настояват за допълнителни екипи и техника. Съществува опасност изборният процес в неделя да бъде нарушен, тъй като липсват и телефонни връзки. До момента никой не се е отзовал на многобройните сигнали, заяви изпълняващият длъжността кмет на Болярово Желю Желев. Същевременно фермери твърдят, че ще съдят EVN за нанесени щети.

Пети ден продължава бедственото положение в бургаската община Руен. 15 селища все още са без ток. Екипи на електрразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите край селата Люляково и Трънак.

До късния следобед вчера аварийните екипи на "EVN България" възстановиха по-голяма част от прекъснатите електропроводи в югоизточната част на страната. Повече от 200 населени места вече са с нормално електроснабдяване, съобщиха от дружеството.

В пет габровски училища дървената ваканция продължава и днес. Все още е затворен проходът Троян-Кърнаре.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.