1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Чистят пролетно река Бистрица

Чистят пролетно река Бистрица

Целта на Седмицата на Земята е да запознае и ангажира младите хора в Благоевград с проблемите, свързани с околната среда

МГЕБР-Благоевград, съвместно с Американски университет в България и Югозападния университет, ще отбележат  Седмицата на Земята на територията на Община Благоевград, съобщиха от офиса на ГЕРБ.

Събитията в рамките на седмицата започват с промоционално състезание в лабиринт на територията на общежитията на АУБ на 20 март от 17,30 часа.  На 22-и март се организира почистване на  коритото на река Бистрица в участъка зад Кооперативния пазар. Началният час е 16.00.

На 23-и март ще бъде залесена местността „Акациите”. Акцията ще започне в 16.00 часа.  Краят на кампанията ще бъде отбелязан с концерт на открито на 26-и март от 18:30 часа на пл. Македония. Веднага след това уличното осветление на площада ще изгасне за час за включване в „Часът на Земята”.

Целта на Седмицата на Земята е да запознае и ангажира младите хора в Благоевград с проблемите, свързани с околната среда, както и с методите за тяхното устойчиво решаване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.