1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Чудесата на България бяха представени в Холандия

Чудесата на България бяха представени в Холандия

Това стана на Седмата световна среща на българските медии, организирана от БТА

Чудесата на България бяха представени в Холандия. Това стана на Седмата световна среща на българските медии, организирана от БТА.

Старинният Созопол с мощите на Йоан Кръстител, Перперикон, Античният Несебър, Тракийското светилище край с. Татул, Белоградчишките скали, Мадарският конник, Римският град Деултум край Дебелт, Царевец и Трапезица, Рилският манастир и Велики Преслав бяха определени за десетте най-популярни български туристически обекта в кампанията "Чудесата на България", организирана от вестник "Стандарт".

Значението, което това културно наследство може да има за България, не е само за историята, но и за икономиката, заяви археологът Николай Овчаров при представянето на обектите. Според него те трябва да работят за доброто на страната ни.

Българите имат нужда от информация за откритията, хората не са се променили, а по-скоро ние нямаме подход към тях, заяви Овчаров.

В рамките на кампанията бяха отпуснати 10 милиона лева от правителството, припомни главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова. Идеята е инициативата да стане ежегодна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.