1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Държавата да защити дюните в Слънчев бряг

Държавата да защити дюните в Слънчев бряг

Снимка:

Според сдружение "Синята планета" са недопустими опитите за незаконно заграбването на земята

Апетитът към дюните в най-големия курорт Слънчев бряг са от години. Те се намират на първа линия около Какао бийч, комплекс Оазис и станцията на Министерски съвет. От сдружение „Синята планета“ настояваме държавата да защити последните останали свободни и диви територии в курорта. Недопустими са опитите за незаконно заграбване на земята, която е изключителна държавна собственост се казва в прессъобщение от сдружение "Синята планета".

Според сдружението терените с обща площ около 14 дка са собственост на акционерното дружество, притежаващо инфраструктурата на най-големия морски курорт в България. Една част от терените са реално пясъчни дюни и върху тях са разположени плажни съоръжения. Държавата и община Несебър незабавно трябва да спрат входираната точка в дневния ред на предстоящата сесия на Общинския съвет в Несебър, която ще се проведе утре.

Зам.-кметът Виктор Борисов по строителство на община Несебър е направил предложение за изменение и изработване на ПУП-ПРЗ, който включва въпросните терени. В предложението, което трябва да бъде гласувано от съветниците, се предлагат проекти за 3 урегулирани поземлени имота, в които попадат защитените пясъчни дюни. Вероятно целта е да започне строителство смятат от "Синята планета".

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.