1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Държавата няма да дава пари за възстановяване на плажовете, "изядени" от морските вълни през зимата

Държавата няма да дава пари за възстановяване на плажовете, "изядени" от морските вълни през зимата

Концесионната такса за тези ивици може да бъде намалена

Държавата няма да дава пари за възстановяване на плажовете, "изядени" от морските вълни през зимата, но концесионната такса за тези ивици може да бъде намалена. Това обяви вчера, 10 април, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова във Варна. "Нямаме право да даваме пари. Има доклад на Сметната палата, в който е записано, че това е незаконно действие", коментира Павлова, цитирана от "Дневник".

Във ведомството й са постъпили 40 жалби от концесионери по цялото Черноморие. През май и юни Агенцията по кадастъра ще направи оценка и преоразмеряване на плажовете. "След като извършим преоценката, тези концесионни договори, които съдържат клауза за намаляване на концесионната такса, ако наистина има намаляване на територията, ще могат да бъдат удовлетворени", каза министърът.

"В момента приоритет е преодоляването на последиците от бедствието в село Бисер. Затова брегоукрепването може да бъде финансирано, ако има пари" - така Лиляна Павлова отговори на исканията за нови укрепителни съоръжения по бреговата ивица. Финансиране за това може да се осигури единствено с решение на междуведомствена комисия към Министерския съвет, каза тя.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.