1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Директорът на Изпълнителната агенция по горите вероятно ще бъде уволнен от премиера Бойко Борисов

Директорът на Изпълнителната агенция по горите вероятно ще бъде уволнен от премиера Бойко Борисов

Това заяви самият министър-председател по повод скандала с продажбата на терен край Несебър

Директорът на Изпълнителната агенция по горите вероятно ще бъде уволнен от премиера Бойко Борисов. Това заяви самият министър-председател в ефира на Нова телевизия по повод скандала с продажбата на терена край Несебър, който гръмна в края на миналата година.

"Може би още днес ще уволня шефа на Агенцията по горите. Защото е бил длъжен като прочете Несебър да помисли или най-малкото да ми докладва, защото там стават безобразия", заяви Борисов. Той допълни, че когато някой е виновен, "той бива или уволняван, или даван на прокурор".

Реакцията на министър-председателя идва, след като разрешителното за строеж върху спорния имот бе отнето в петък (4 януари), като от регионалното министерство обявиха, че то е незаконно. Реакцията дойде, след като в края на 2012 г. медиите гръмнаха, че багери разкопават дюни, представляващи защитени територии. Теренът, някога част от горския фонд на Министерството на земеделието, е продаден с подписа на зам.-земеделския министър Светлана Боянова, а в края на миналата година инвеститорът започна да го разчиства за строителство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.