1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес на много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи

Днес на много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи

Максималните температури ще бъдат между 24 и 29°, в София около 23°

Днес на много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи. В отделни райони и ще прегърми. Над Източна България преди обяд ще има значителна облачност, но ще остане почти без валеж, а в следобедните часове ще бъде предимно слънчево. В Дунавската равнина ще духа слаб запад-северозападен вятър. Дневните температури ще се понижат с няколко градуса и максималните ще бъдат между 24 и 29°, в София около 23°. През нощта срещу четвъртък валежи ще има в Централна и най-вече в Централна Южна България.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за октомври и през деня ще остане почти без промяна.

Над планините облачността ще се увеличи и ще превали дъжд, на места и с гръмотевици. Вятърът ще бъде предимно слаб от северозапад, само по най-високите върхове от юг. Максимална температура на 1200 метра 19°, на 2000 метра около 12°.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно облачно. На отделни места е възможно да превали слабо. След обяд облачността ще намалее до слънчево. Максималните температури ще са между 23° и 25°, а температура на морската вода е 21°. Вълнението на морето по крайбрежието ще е 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.