1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес над страната ще преобладава слънчево време

Днес над страната ще преобладава слънчево време

От север на юг ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват

Днес над страната ще преобладава слънчево време. От север на юг ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев. Атмосферното налягане е близко до средното за ноември - утре след обяд ще започне да се повишава.

В сутрешните часовете, на отделни места, в низините ще има мъгла и видимостта ще е намалена. След обяд със слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток ще започне да прониква студен въздух. Максимални температури между 6° и 11°, в София около 7°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд, но валежи не се очакват. След обяд вятърът от север-североизток ще се усили до умерен. Максимални температури на въздуха между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 7-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И над планините ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 2°, а на 2000 метра - около минус 3°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.