1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес над Западна и Централна България ще се развие значителна купеста и купесто-дъждовна облачност

Днес над Западна и Централна България ще се развие значителна купеста и купесто-дъждовна облачност

Максимални температури - между 17 и 22°

Днес над Западна и Централна България ще се развие значителна купеста и купесто-дъждовна облачност, като след обяд и до полунощ ще превали краткотраен дъжд, в отделни планински райони - с гръмотевици. Вятърът ще е предимно слаб - в Дунавската равнина привечер от запад, в източните райони, където ще има повече слънчеви часове - от южната четвърт. Максимални температури - между 17 и 22°. В София - около 17°, съобщиха от НИМХ при БАН.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще се доближи до средното за месец март.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в масивите от западната половина на страната, след обяд и до полунощ ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици; по високите части ще превали сняг. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, вечерта в повечето райони вече ще бъде до силен. Максимална температура на 1200 метра - около 9°, на 2000 метра - около 2°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, без валеж. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максимални температури - между 13 и 18°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.