1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес отбелязваме Деня на Земята

Днес отбелязваме Деня на Земята

Празникът първоначално е обявен през 1970 г. в САЩ и Канада

Атрактивна прес­конференция по повод Деня на Земята ще се проведе днес (22.04.2011 г.) в 11:00 часа в БТА. Водещи български природозащитни  организации ще направят атрактивен обзор на случващото се в най-­горещите теми в сферата  на опазването на околната среда.

Участници:

  • Борислав Сандов от коалиция „България без ГМО“– ще ви информира какво става с ГМО и има ли нови заплахи след гражданските кампании?
  • Ивайло Хлебаров от Екологично сдружение „За Земята“ ще представи задълбочаващия се проблем с отпадъците.
  • Петко Цветков от Българска Фондация „Биоразнообразие“ ще представи ситуацията на защитени територии и НАТУРА зоните – заплахи и инвестиционни намерения, както и добри примери за съжителство на човека и природата.
  • Тодор Славов и Генади Кондарев от Екологично Сдружение „За Земята“ ще представят черния и белия сценарий за България до 2020.

Денят на Земята първоначално е обявен през 1970 г. в САЩ и Канада.  Като международен се чества от 1990 година.

Денят на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на празника.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.