1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес преди обяд над югозападната половина от страната ще бъде предимно слънчево

Днес преди обяд над югозападната половина от страната ще бъде предимно слънчево

Максимални температури – между 16° и 21°

Днес преди обяд над югозападната половина от страната ще бъде предимно слънчево, а над североизточната ще има значителна облачност. След обяд от югозапад ще се заоблачи и на отделни места в Западна и Централна България ще превали краткотраен дъжд, а над източните райони облачността ще намалее до слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури – между 16° и 21°. В София - около 17°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието по-значителна ще бъде облачността преди обяд, а след обяд ще има повече слънчеви часове. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха 13°-15°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините в западната и централната част от страната преди обяд ще бъде предимно слънчево, а след обяд ще се заоблачи. На места ще превали краткотраен дъжд, над 2000 метра – сняг. Над масивите в Източна България ще има значителна облачност, която в следобедните часове ще намалее. По билата ще духа до умерен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра – около 3°. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за април.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.