1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Днес ще бъде облачно, на места със слаби валежи, предимно от дъжд

Днес ще бъде облачно, на места със слаби валежи, предимно от дъжд

Максималните температури ще са между -1° и 4°

Днес ще бъде облачно, на места със слаби валежи, предимно от дъжд, в Дунавската равнина примесен със сняг. Преди обяд на места в Западна и Централна България ще се образуват и поледици. Максималните температури ще са между -1° и 4°, в София 2°. Вятърът ще е слаб, след обяд от запад. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Анна Дянкова, цитирана от Агенция „Фокус”. Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще е облачно. По-късно през деня ще превали слаб дъжд. Вятърът през по-голямата част от деня ще е до умерен от югоизток и едва от вечерта от запад. Максимални температури до 3°-5°. Вълнението на морето ще е слабо, около 3 бала, с тенденция по северното крайбрежие към края на деня да се усили. Температурата на морската вода е 7-8°.

В планините се затопля. Максималната температура на 1200 м.н.в ще бъде около 4°, на 2000 м около -1°, а по най-високите върхове на Рила и Пирин около -5°. В по-ниските части ще превалява дъжд, а над 1500 м сняг. По проходите ще има поледици. Вятърът ще е умерен, преди пладне от югозапад, а по-късно през деня от запад. Билата ще са в облачния слой, с мъгла.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.